Jadłospis 31.01 – 04.02.22r.

 

DZIEŃ TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pierś z indyka, ser gouda, papryka,

Napój: herbata miętowa

 

 

 Alergeny: 1,3,7                        342 kcal

babeczka marchewkowa,

popcorn,

paluszki juniorki,

jabłko

Napój: woda

 

Alergeny:  1,3,7                        260 kcal                                                          

I danie: kremik szparagowy z groszkiem ptysiowym

II danie: pierogi leniwe z sosem truskawkowym

Napój: woda

 

Alergeny: 1,3,7,9                              440  kcal                    

 

WTOREK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówka z szynki, ogórek zielony, ketchup

Napój: herbata,

Alergeny: 1,7                           370 kcal

sernik na zimno

kiwi

Napój: herbatka rumiankowa

 

Alergeny: 1,3,7                         240 kcal

I danie: rosół z niteczkami

II danie: kurczak w sosie potrawkowym z ryżem, marchewka z groszkiem

Napój: woda

 

Alergeny: 1,3,9                                 530 kcal                                                        

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,

chleb razowy,  kiełbasa szynkowa, ser topiony, pomidor, kiełki rzodkiewki

Napój: herbata

Alergeny: 1,7                          327 kcal               

koktajl mleczny bananowo -truskawkowy

chrupki kukurydziane

 

 

Alergeny: 7                                195 kcal

I danie: biała zupka z pieczonych warzyw

II danie: fasolka po bretońsku z bułeczką

Napój: woda

 

Alergeny: 1,3                                    500 kcal                                           

 

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,

ser żółty, miód, ogórek kiszony

Napój:  herbata z cytryną

 

Alergeny: 1,7                          350 kcal                 

paluch serowy

banan

 

Napój: kawa z mlekiem

Alergeny: 1,3,7                          220 kcal

I danie: kremik pieczarkowy

II danie: gyros z indyka z pieczonymi ziemniaczkami i surówką colesław

Napój: woda

Alergeny: 1                                       490 kcal   

 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułka pełnoziarnista, serek kiri, sałatka jarzynowa

Napój: herbatka owocowa

 

Alergeny:  1,3,7,9                    380 kcal                     

płatki kukurydziano-miodowe  z mlekiem

winogrono

Napój: woda               

 

Alergeny: 1,7                            260 kcal

I danie: zupa pomidorowa z makaronem

II danie: filecik rybny z pieca w chrupiącej panierce, ziemniaki, mizeria

 Napój: woda

Alergeny: 1,3,4,9                              440 kcal