Jadłospis 14 – 18.02.22r.

Plan posiłków w dniach : 14 – 18.02.22r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

I ŚNIADANIE

 

II ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,  szynka drobiowa, serek Kiri, pomidor, szczypiorek

Napój: herbatka

Alergeny: 1,7                             330 kcal

koktajl mleczno-owocowy

chrupki kukurydziane

 

 

Alergeny:7  

195 kcal                      

                                                     

I danie: kapuśniaczek

II danie: zabawny makaron w czerwonym sosiku z ciecierzycą

Napój: woda

Alergeny: 1,3,9                   

460 kcal                                                                    

 

WTOREK

 

Zupa mleczna : płatki kukurydziane z mlekiem,

Kanapka : pieczywo mieszane, masło,  kiełbasa krakowska, kolorowa papryka

Napój: herbata miętowa

Alergeny: 1,7                             368 kcal

banan

ciastko z ziarnami

Napój: sok owocowy

 

 

Alergeny:1,11                   

210 kcal

I danie: rosolnik z kaszką manną

II danie: nuggetsy z ziemniakami i marchewką junior

Napój: woda

 

Alergeny: 1,3,9         450kcal                           

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

bułka kajzerka, kiełbasa dębowa, miód, ogórek zielony

Napój: kakao

 

Alergeny: 1,7                            350 kcal                                                                                                                            

jogurt naturalny z granolą

mandarynka

Napój: woda

 

 

Alergeny: 1,7                 

  200 kcal     

I danie: zdrowa zupka z czerwoną soczewicą

II danie: kurczak w sosie barbecue, ryż, surówka z modrej kapusty

Napój: woda

Alergeny: 1,3,9                                

450kcal                                                           

 

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówki z szynki, ketchup, sałata lodowa

Napój: herbata rumiankowa

Alergeny: 1,7                            342 kcal                 

serek waniliowy

gruszka

 

Napój: herbatka z cytryną

Alergeny:7                         200 kcal              

I danie: zupa kukurydziana z popcornem

II danie: schab w sosie porowym, kasza pęczak, buraki

Napój: woda

Alergeny: 1                                      

  480 kcal   

 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, chleb razowy, pasta z makreli, żółty  ser, rzodkiewka

Napój: herbata owocowa

Alergeny: 1,7                           360 kcal                     

drożdżówka z kruszonką

jabłko

Napój: herbatka

 

Alergeny:1,7                             250 kcal                      

I danie: krem marchewkowy

II danie: naleśniki z serkiem waniliowym i owocami

 Napój: woda

Alergeny: 1,3                                 

   450 kcal