Jadłospis 21 – 25.02.22r.

 

DZIEŃ TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
 

 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: bułka z ziarnami, pieczywo mieszane, masło,pasztet drobiowy, ser żółty, ogórek kwaszony

 

Napój: herbata malinowa

Alergeny: 1, 3, 7                       325 kcal

jogurt naturalny z musem brzoskwiniowym,

chrupki kukurydziane

Napój: woda

 

Alergeny: 1, 7                         200 kcal

I danie: rosolnik z kaszką manną

II danie:zielone kopytka(ze szpinakiem) z cebulką, surówka z kapusty białej z porem

Napój:woda

 

Alergeny:  1, 3, 9                         400 kcal

 

 

WTOREK

 

Kanapka: pieczywo mieszane,masło, pasta jajeczna, filet z indyka, papryka, szczypiorek

Napój: kawa z mlekiem, herbatka

Alergeny: 1, 3, 7                      350 kcal

wafle ryżowe,

powidła

Napój:mleko

 

Alergeny: 7                              200 kcal

I danie: zupa koperkowa

II danie: gulasz z szynki z ziemniaczkami i buraczkami

Napój:woda

Alergeny: 9                                  440 kcal

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo razowe, pieczywo mieszane, masło parówka odtłuszczona, ser żółty, keczup

sałata lodowa

Napój: herbata z cytryną

Alergeny:  1, 7                        370 kcal

Wykonujemy własnoręcznie pizzę.

 

 

 

Napój:woda                                    

I danie: zielona zupka mocy

II danie: zakręcone bolognese z groszkiem

Napój:woda

 

 

Alergeny: 1, 3, 9                         460 kcal

 

CZWARTEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułki mleczne, konfitura z truskawek, serek Kiri, pomidor

Napój: herbata miętowa

Alergeny: 1, 3, 7                     390 kcal

pączek

jabłko

 

Napój:woda

Alergeny: 7                            

220 kcal

I danie:  zupa królewska

II danie: sezamowe stripsy, ziemniaki, surówka z marchwi z sokiem z jabłkowym

Napój: woda
Alergeny: 1, 3, 9, 11                   450 kcal

 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli, biały ser ze szczypiorkiem, rzodkiewka

Napój: herbata

 

Alergeny:  1, 3, 4, 7                360 kcal

Pieczywo chrupkie, sałata, kolorowa papryka, ogórek zielony

Napój:herbatka miętowa

 

 

Alergeny:1                             

 250 kcal

I danie: krem z pieczonych pomidorów i dyni z grzankami

II danie: owocowy przysmak przedszkolaka (pyzy z sosem jogurtowo-owocowym)

Napój:woda

Alergeny:1, 3, 7,9                         470 kcal