Jadłospis 14 – 18.03.22r.

 

DZIEŃ TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,

ser żółty, miód, rzodkiewka

Napój:  herbata z cytryną

 

 

Alergeny: 1,7                           350 kcal                 

herbatniki be-be

jabłko

 

Napój: bawarka

 

Alergeny:  1,3,7                      260kcal                                                         

I danie: kremik szparagowy z groszkiem ptysiowym

II danie: pierogi leniwe z sosem truskawkowym

Napój: woda

Alergeny: 1,3,7,9                              

440  kcal                    

 

WTOREK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówka z szynki, sałata lodowa, ketchup

Napój: herbata,

Alergeny: 1,7                       370kcal

sernik na zimno

kiwi

Napój: herbatka rumiankowa

 

Alergeny: 1,3,7                         240kcal

I danie: rosół z niteczkami

II danie: kurczak w sosie potrawkowym z ryżem, marchewka z groszkiem

Napój: woda

Alergeny: 1,3,9                                 530kcal                                                          

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,

chleb razowy,  kiełbasa szynkowa, ser topiony, ogórek zielony

Napój: herbata

Alergeny: 1,7                       327kcal               

koktajl mleczny bananowo -truskawkowy

chrupki kukurydziane

 

 

Alergeny: 7                                195kcal

I danie: biała zupka z pieczonych warzyw

II danie: fasolka po bretońsku z bułeczką

Napój: woda

 

 

Alergeny: 1,3                                     500kcal                                           

 

CZWARTEK

 

 

Zupa mleczna : zacierka na mleku

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pierś z indyka, papryka

Napój: herbata miętowa

Alergeny:1,3,7                         342kcal

paluch serowy

banan

 Napój: kawa z mlekiem

 

Alergeny: 1,3,7                         220kcal

I danie: kremik pieczarkowy

II danie: gyros z indyka z kaszą kuskus i surówką colesław

Napój: woda

Alergeny: 1                                      490kcal   

 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułka pełnoziarnista, serek kiri, sałatka jarzynowa

Napój: herbatka owocowa

Alergeny:  1,3,7,9                   380kcal                     

płatki kukurydziano-miodowe  z mlekiem

winogrono

Napój: woda               

Alergeny: 1,7                            260kcal

I danie: zupa pomidorowa z makaronem

II danie: filecik rybny z pieca w chrupiącej panierce, ziemniaki, mizeria

 Napój: woda

Alergeny: 1,3,4,9                              440kcal