Jadłospis 19 – 22.04.22r.

DZIEŃ TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
 

PONIEDZIAŁEK

 

   

 

Poniedziałek Wielkanocny

 

 

 
 

WTOREK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,

chleb razowy, serek topiony, szynka drobiowa, pomidor

Napój: herbata z cytryną

 

 

Alergeny: 1,3,7                       325  kcal

Chałka z masłem

winogrono

Napój: bawarka / herbata

 

 

 

Alergeny:  1,7                         170 kcal

I danie: Zupa duet – gruszka i pietruszka

(gruszka w syropie, pietruszka, mleczko kokosowe)

II danie: chili con carne  (mięso mielone, papryka trio, fasolka czerwona) z makaronem

Napój: woda

Alergeny: 1,3                            

504 kcal

 

ŚRODA

 

 

Zupa mleczna : kaszka manna z syropem malinowym,

Kanapka : pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, papryka

Napój: herbata miętowa

Alergeny: 1,7                         390  kcal

Kisiel

Banan

 

 

 

Alergeny:                                  250 kcal

I danie: zupa wiosenna z młodą kapustą

II danie: filecik drobiowy w sosie słodko-kwaśnym z kuskusem

Napój: woda

 

Alergeny:  1,9                         

 400 kcal

 

CZWARTEK

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, sałata lodowa

Napój: kawa z mlekiem

Alergeny: 1,3,7                       400 kcal

Jogurt naturalny z granolą

gruszka

Napój: woda

 

Alergeny: 7                              250 kcal

I danie: rosolnik

II danie: pierogi z mięsem, kapusta kiszona zasmażana

Napój: woda

Alergeny:   1,3,9                      

550 kcal

 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,

pasta z makreli, pasztet, ogórek kwaszony

Napój: herbatka

Alergeny: 1,4,7                    360  kcal

 

Wycieczka Stara Chata

u Kowala

Po powrocie z wycieczki:

Babeczka marchwiowa

jabłko

Napój: woda

Alergeny:  1,3,7                        

250 kcal