Jadłospis 25 – 29.04.22r.

DZIEŃ TYGODNIA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
 

PONIEDZIAŁEK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło,

ser żółty, miód, rzodkiewka

Napój:  herbata z cytryną

 

Alergeny:1,7                                           350 kcal                 

herbatniki be-be

jabłko

 

Napój: bawarka

 

Alergeny:  1,3,7                        260kcal                                                          

I danie: zupka spacer po ogrodzie

II danie: makaron w sosie bolognese z groszkiem

Napój: woda

Alergeny: 1,3,9                          

440 kcal                    

 

WTOREK

 

Kanapka: pieczywo mieszane, masło

parówka z szynki, sałata lodowa, ketchup

Napój: herbata,

Alergeny: 1,7                                    370 kcal

sernik na zimno

kiwi

Napój: herbatka rumiankowa

 

Alergeny: 1,3,7                         240 kcal

I danie: kapuśniaczek

II danie: fasolka po bretońsku z bułeczką

Napój: woda

 

Alergeny: 1,3                              500kcal                                                         

 

ŚRODA

 

 

Kanapka: pieczywo mieszane,  masło,

chleb razowy,  kiełbasa szynkowa, ser topiony, ogórek zielony

Napój: herbata

Alergeny: 1,7                                    327 kcal               

koktajl mleczny bananowo -truskawkowy

chrupki kukurydziane

 

 

Alergeny: 7                                195 kcal

I danie: kukurydziana z popcornem

II danie: kotlecik mielony, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

Napój: woda

 

Alergeny: 1,3,9                                         500 kcal                                           

 

CZWARTEK

 

 

Zupa mleczna : zacierka na mleku

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, pierś z indyka, papryka

Napój: herbata miętowa

Alergeny:1,3,7                                   342 kcal

paluch serowy

banan

 Napój: kawa z mlekiem

 

Alergeny: 1,3,7                         220 kcal

I danie: pomidorowa z makaronem

II danie: pierogi z truskawkami, jogurt grecki

Napój: woda

Alergeny: 1,3,9                                       520 kcal   

 

PIĄTEK

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, bułka pełnoziarnista, serek kiri, sałatka jarzynowa

Napój: herbatka owocowa

 

 Alergeny: 1,3,7,9                              380 kcal                     

płatki kukurydziano-miodowe  z mlekiem

winogrono

Napój: woda               

Alergeny: 1,7                            260 kcal

I danie: zdrowa zupka z czerwoną soczewicą

II danie: filecik w chrupiącej panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką

 Napój: woda

Alergeny:  3,4,9                                      420 kcal